Kettinges omegn

 

Godt nok ligger Kettinge heelt nede på Lolland, med

 

  • 148 km til København
  • 27 km til Marielyst Strand
  • 25 km til Knuthenborg
  • 15 km til Nykøbing F

Men i Kettinges nære omegn findes blandt andet:

Nysted Middelalderfestival

Nysted Middelalderfestival (4 km)

Nysted middelalder festival byder en gang årligt velkommen til Danmarks Smukkeste middelalderfestival. Det plejer at foregå i starten af august.

Der er tale om et stort arrangement, med ridderturnering, flagkastere, musik, gøgl og masser af aktiviteter.

Og som altid tilbydes det store traktement med middelaldermad, godt øl fra Krenkerup bryggeri og andre specialiteter til ganen.

Klik på billedet

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum (7 km)

Fuglsang Kunstmuseum åbnede i januar 2008.

Klik på billedet

Fuglsang Slot

Fuglsang Slot og park (6 km)

Fuglsang Slot er oprindelig fra 1300 tallet, men den nuværende hovedbygning er opført i 1868-1869. Fuglsang Musikforening afholder jævnligt koncerter her.

I parken findes et meget stort antal forskellige og sjældne arter af træer og buske. Og et eventyrligt og kæmpestort "troldetræ". Gennem Fuglsang Park er der adgang for gående til det enestående naturområde Skejten,

Klik på billedet

Skejten

Skejten (7 km)

Gennem Fuglsang Park er der adgang for gående til det enestående naturområde Skejten, som er en strandeng med spredt bevoksning af gamle egetræer. Maleren Olaf Rude har blandt andet malet et stort motiv fra Skejten, som pryder Folketingssalen på Christiansborg i København.

Klik på billedet

Ved Frejlev havn

Frejlev Havn (6 km)

Den fredeligste plet på jorden, ved Guldborgsund. For enden af Plantagevej. Har man en kano eller lignende, er der her et rigtig godt udgangspunkt for en lille sejltur på Guldborgsund.

Holten Strand

Holten Strand (10 km)

Meget familievenligt badested med badebro og surfere. Begrænset mulighed for teltslagning, grillning osv. I klart vejr udsigt til havmøllerne og til Gedser på Falster, Danmarks sydligste by.

Aalholm

Aalholm Slot (6km)

En af Danmarks få bevarede middelalderborge. Bygget i 1200-tallet, og udvidet og ændret flere gange. Sidste ombygning fandt sted i 1989.

Klik på billedet

Nysted Havn (4 km)

Nysted by med Aalholm Slot danner en perfekt ramme om måske Lollands hyggeligste havn. Her er alt hvad en sommerturist kan ønske sig. Gode, hyggelige spisesteder, minigolf, vindkraft-udstilling, ishus, vandcykler og store og små sejl- og robåde, plæner og stier, cykeludlejning m. m. m. Nysteds butiksstrøg Adelgade ligger kun et par minutters gang fra lystbådehavnen.

Klik på billedet

Nysted Havmøllepark

Nysted Havmøllepark (4+10 km)

72 kæmpemøller som producerer el 10 km syd for Nysted. Her produceres årligt 500 mio kWh, svarende til 145.000 parcelhuses elforbrug. Møllerne er 110 m høje, og hver mølle vejer 2.045 tons - heraf 1.800 tons fundament. De producerer strøm når vinden er mellem 3 m/s (let vind) og 25 m/s (storm). Årligt sparer de miljøet for 302.000 tons CO2, 490 tons SO2 og 440 tons NOx.

Klik på billedet

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden er sidst opdateret 5.dec 2018

Webmaster: fampedfrejlev[at]gmail.com