Kettinges omegn


Godt nok ligger Kettinge heelt nede på Lolland, med


  • 148 km  til København
  • 27 km til Marielyst Strand
  • 25 km til Knuthenborg
  • 15 km til Nykøbing F

Men i Kettinges nære omegn findes blandt andet:

Kildevejens tipi og shelterplads (4 km)

Midt i en hyggelig frugtplantage kan du overnatte i tipi eller shelter, og samtidig have mulighed for bålhygge og nærkontakt med et rigt dyre- og planteliv. Lejrpladsen er en oplagt mulighed for skoler, børnehaver, familier, firmaer eller individuelle besøgende. F eks også ideel for cykelturister.

Klik på billedet

Kildevejens tipi og shelterplads

Fuglsang Kunstmuseum (7 km)

Fuglsang Kunstmuseum åbnede i januar 2008.

Klik på billedet

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Slot og park (6 km)

Fuglsang Slot er oprindelig fra 1300 tallet, men den nuværende hovedbygning er opført i 1868-1869. Fuglsang Musikforening afholder jævnligt koncerter her.

I parken findes et meget stort antal forskellige og sjældne arter af træer og buske. Og et eventyrligt og kæmpestort "troldetræ". Gennem Fuglsang Park er der adgang for gående til det enestående naturområde Skejten, Slottet tilbyder hotelophold, restaurant m m.

Klik på billedet

Fuglsang Slot

Skejten (7 km)

Gennem Fuglsang Park er der adgang for gående til det enestående naturområde Skejten, som er en strandeng med spredt bevoksning af gamle egetræer. Maleren Olaf Rude har blandt andet malet et stort motiv fra Skejten, som pryder Folketingssalen på Christiansborg i København.

Klik på billedet

Skejten

Frejlev Havn (6 km)

Den fredeligste plet på jorden, ved Guldborgsund. For enden af Plantagevej. Har man en kano eller lignende, er der her et rigtig godt udgangspunkt for en lille sejltur på Guldborgsund.

Ved Frejlev havn

Holten Strand (10 km)

Meget familievenligt badested med badebro og surfere. Begrænset mulighed for teltslagning, grillning osv. I klart vejr udsigt til havmøllerne og til Gedser på Falster, Danmarks sydligste by.

Holten Strand

Aalholm Slot (6km)

En af Danmarks få bevarede middelalderborge. Bygget i 1200-tallet, og udvidet og ændret flere gange. Sidste ombygning fandt sted i 1989. Slottet gennemgår i 2022-2023 meget omfattende renovering.

Klik på billedet

Aalholm

Nysted Havn (4 km)

Nysted by med Aalholm Slot danner en perfekt ramme om måske Lollands hyggeligste havn. Her er alt hvad en sommerturist kan ønske sig. Gode, hyggelige spisesteder, minigolf, vindkraft-udstilling, ishus, vandcykler og store og små sejl- og robåde, plæner og stier, cykeludlejning  m. m. m. Nysteds butiksstrøg Adelgade ligger kun et par minutters gang fra lystbådehavnen.

Klik på billedet

Nysted Havmøllepark

Nysted Havmøllepark (4+10 km)

72 kæmpemøller som producerer el 10 km syd for Nysted. Her produceres årligt 500 mio kWh, svarende til 145.000 parcelhuses elforbrug. Møllerne er 110 m høje, og hver mølle vejer 2.045 tons - heraf 1.800 tons fundament. De producerer strøm når vinden er mellem 3 m/s (let vind) og 25 m/s (storm). Årligt sparer de miljøet for 302.000 tons CO2, 490 tons SO2 og 440 tons NOx.

Klik på billedet